icon Back to overview

Van Cronenburg uit Gent is nieuwe hofleverancier: "Aan de deurknop herken je de mens"

'Van Cronenburg' uit Wondelgem bij Gent is de nieuwe hofleverancier. In hun atelier maken ze volgens de kunst van metaalambacht onder meer deurknoppen, kranen en gordijnhangers naar wens van hun klanten. Niet alleen het koningspaar is er klant, ook wereldberoemdheden komen er over de vloer. "Dat gaat van grote filmsterren tot topondernemers", vertelt zaakvoerder Régine Yvergneaux aan Radio 2-reporter Margaux van de regio.

De koning en koningin verwachten vandaag zes nieuwe hofleveranciers op het Paleis. Régine Yvergneaux en Peter van Cronenburg uit Gent zijn er met hun atelier voor onder meer kranen, deurklinken en gordijnhangers één van. "Het is een zeer grote eer", zegt Régine. "Ondernemen gebeurt met vallen en opstaan. Het is doorzetten. Deze bekroning geeft een energieboost aan ons hele team."

Om hofleverancier te worden, moet je al minstens vijf jaar producten of diensten leveren aan het koningshuis. "Al enkele jaren werken we op regelmatige basis met hen samen", zegt Régine. "Het doet ons plezier dat het koningshuis op zoek gaat naar bedrijven die zich onderscheiden in vakmanschap."

9adf693f 8f67 11ee b483 02b7b76bf47f

Grote wereldsterren

Naast ons koningspaar krijgt "van Cronenburg" ook wereldberoemde klanten over de vloer. "Acteurs, muzikanten, sportpersoonlijkheden, politici of namen uit de modewereld", zegt Régine trots. "Ik mag geen namen noemen, want discretie is ons handelsmerk. Het doet ons uiteraard gigantisch veel plezier dat zulke grootheden een beroep doen op ons werk."

Heel persoonlijk

Door het maken van een persoonlijk object, kijk je in de ziel van mensen. "De keuze voor een bepaald dier als deurknop, zegt iets over wie die persoon is. Eén van onze klanten heeft als totemdier een everzwijn en vroeg ons om daar mee te werken. Het lijken kleine details, maar die symboliek is één van de mooiste dingen aan onze job", zegt Régine.

Read the original article here